Det blåser på månen

Fredagen den 18 maj 2012 är det premiär för Enskedespelets version av ”Det blåser på månen” av Eric Linklater. Det kommer att bli någonting utöver det vanliga så missa inte detta!

”När det blåser på månen, får man tänka mycket noga på hur man uppför sig. För om det är en ond vind och man uppför sig illa, blåser den rakt in i hjärtat, och sedan uppför man sig illa en lång tid framåt.”

Det blåser på månen från 1944 är en riktig barnboksklassiker som nu får nytt liv då Enskedespelets månghövdade ensemble sätter tänderna i den. Det blir ett svindlande musikaliskt och dansant äventyr för hela familjen som bjuder på både skratt och allvar.

Major Rytter ska åka till det farliga landet Bombardiet och därför försöker hans båda döttrar Dina och Dorinda att vara extra hjälpsamma men allt blir bara fel. Hur mycket de än försöker vara snälla tolkas allt de gör och hjälper till med som bus och djävulskap av de vuxna och tillslut verkar enda utvägen vara att bli “stygga” på riktigt! Plötsligt befinner sig systrarna på ett svindlande äventyr där de förvandlas till kängrur, löser mysterier, stiftar bekantskap med rovdjur. När det visar sig att major Rytter råkat illa ut i Bombardiet bestämmer sig Dina och Dorinda för att rädda honom. Det handlar om mod, frihet och rätten att få vara den man är.

Föreställningen är ca 2,5 h inkl paus och rekommenderas från 7 år

Föreställningsdatum och tider

BL = BARNLAG

Bakom kulisserna på Det blåser på månen

Pressklipp

Bilder

Bilderna nedan är beskurna och förminskade, klicka på en bild för att visa den i originalstorlek. Observera att flera av bilderna kan vara pressbilder med mycket hög upplösning vilket kan innebära att det tar lång tid för dem att laddas in i webbläsaren.

Information om föreställningen

Spelår: 2012

Personer på och bakom scenen