Familjen Addamson 2023

Nu drar vi igång arbetet med Enskedespelets kommande föreställning som vi planerar att ha premiär för under hösten 2022! Den här gången tänker vi göra en djupdykning i det som anses ”annorlunda” och kanske lite läskigt kittlande(?!?) och ger er ”Familjen Addamson, en familj som ingen annan”.

Inspirerade av Charles Addams serier om den mycket speciella och excentriska familjen Addams, som publicerades i tidningen The New Yorker från 1938 och senare adapterades till den ikoniska tv-serien från 60-talet, gör vi en föreställning fylld av knasiga karaktärer, läbbiga väsen och galna upptåg. Vem bestämmer vad som är ”rätt och riktigt”? Hur kan ALLA få plats i ett samhälle där normer och regler styr vad som funkar och inte? Och har vi plats för även den som inte riktigt passar in och är ”normal”?

Planen är att göra en lite enklare (men maffig!) föreställning/performance till hösten i Slakthusområdet, som kan bli lite av en teaser/kick off för det tältspel vi sedan gör våren 2023 i Margaretaparken. Då kan vi smaska på ordentligt i tältet, med allt vad det innebär, och samtidigt finns möjligheten för alla er som inte varit med tidigare, att ”bli lite varma i kläderna” lagom till april 2023.

Workshopsdatum under våren:

Vi kommer under vårterminen att ha ett gäng workshops på framförallt söndagskvällar och ni hittar mer information om dem här allt eftersom.

Planerade ”storrep”/workshops under våren i Enskede skolas stora gymnastiksal, (mer om tider och schema kommer inom kort): 10 april, 8 maj och ev 22 maj.

Worskhopen den 10 april: Plats Enskede skolas stora gympasal (friliggande byggnad). 18.00-19.30 ALLA, 19.30-21.00 åk 5-vuxna.

Som vuxen medverkande i föreställningen är det inget måste att vara med i teatergrupperna under vårterminen, men det är absolut ett plus!

För regi och manus står Enskedespelets konstnärliga ledare Johanna Huss. Övriga teamet presenteras inom kort.

Vill du vara med i detta sprakande teateräventyr?

Alla som vill, och är minst 7 år fyllda, är välkomna att vara med, oavsett tidigare erfarenhet! Vi kommer att informera löpande om vad det innebär att medverka och även om det kommer att innebära en hel del arbete för både dig som medverkar och för föräldrar (eller annan vuxen) till de medverkande barn och ungdomar (under 18 år), så kan vi garantera att din medverkan i ett Enskedespel kommer att bli ett fantastiskt och spännande äventyr som du har med dig för resten av livet!

Du kan välja själv hur mycket tid du kan och vill lägga ner och det kommer att finnas både stora och små roller att sätta tänderna i. Kanske vill du bara vara med i ett roligt sammanhang och träffa nya vänner eller varför inte medverka i ensemblen tillsammans med dina barn eller barnbarn?

Vi jobbar oftast med ”rollgrupper” i våra föreställningar där, framförallt barnen och ungdomarna, jobbar tillsammans med andra i samma ålder. För unga vuxna och vuxna har vi också mer ”individuella” uppgifter för den som önskar, allt handlar ju i slutändan om att vi ska kunna göra en bra och rolig föreställning som ger, både medverkande och publik, ett minne för livet!

Vi kommer att ha flera gemensamma stora workshops under vårterminen 2022 men också repetitioner i mindre grupper på vardagskvällar. Vi jobbar just nu med att ta fram ett schema för hela vårterminen där det både kommer att finnas teater/repetitionsgrupper som ses ”rullande” varje vecka och tider som vi har ett individuellt schema för beroende på vilken rollgrupp du kommer att tillhöra i föreställningen.

 Anmälan

Anmäl dig till ensemblen HÄR så får du snart mer information om tider för workshops och en massa annat.

Anmälan är INTE bindande på något sätt så du har möjlighet att känna efter om det här kan vara din grej eller inte men det är bra för oss att veta ungefär hur stort intresset är, så att vi kan planera på ett bra sätt.

 Spelavgift

Vi tar ut en ”spelavgift” för alla medverkande för att kunna täcka våra kostnader för lokalhyra, kostym, smink osv. Vad spelavgiften hamnar på för Familjen Addamson vet vi inte exakt ännu, allt beror på var vi får möjlighet att repetera och hur det går med de bidragsansökningar vi har på gång men det kommer att röra sig om ca 500 kr. För de som är med i vårens teatergrupper tas även en terminsavgift ut för att täcka kostnader för ledare och lokalhyra och den är alltså utöver spelavgiften. Alla medverkande behöver vara medlemmar i föreningen som är icke vinstdrivande och drivs på ideell basis. Att vara medlem kostar 200 kr/år för vuxna och 100 kr för barn och unga under 18 år.

Grov planering för 2022:

Februari-mars:

Se ovan samt uppdateras.

April-juni:

Gemensamma workshops/storrepetitioner vissa söndagar samt repgrupper på kvällstid enligt rullande schema.

Anmälan till de olika arbetsgrupperna och eventuella träffar för dessa. De arbetsgrupper vi har i samband med föreställningarna är tex bygge/scenografi, smink/mask, kostym, information/marknadsföring, dokumentation, traktering/café och sponsring.

Augusti:

Vi börjar repetera igen och bygger scenografi, fixar kostymer och en massa annat fix.

September-november:

Vi har premiär och spelar ca 6-10 föreställningar. Publiken kommer förhoppningsvis att strömma till (vi brukar spela för ca 6000-7000 personer under en spelperiod) och vi njuter av vårt gemensamma arbete och har vansinnigt kul ihop!

 Arbetsgrupper

De olika arbetsgrupperna leds av professionella handledare som tex kostymör, scenograf, producent, maskör osv. Vi i det konstnärliga teamet har en symbolisk lön under den mest intensiva perioden av arbetet med uppsättningen men gör det här framför allt för att det är så förbannat kul och givande! Att få vara delaktig i den här typen av gemensamt skapande, att få se människor växa, nya vänskapsband knytas och ha möjlighet att göra det omöjliga möjligt är det som driver oss!

Vi jobbar med en gemensam process där ALLA medverkande, både på och bakom scenen, är ovärderliga och där det kollektiva, solidariteten och glädjen att göra någonting roligt och bra TILLSAMMANS är det viktigaste! Så kom och var med vet vi, du kommer inte att ångra dig!

Information om föreställningen

addams3

Spelår: 2022