Familjen Addamson 2022

Nu drar vi igång arbetet med Enskedespelets kommande föreställning som vi planerar att ha premiär för den 3 september 2022 i vårt cirkustält i Margaretaparken! Den här gången tänker vi göra en djupdykning i det som anses ”annorlunda” och kanske lite läskigt kittlande(?!?) och ger er ”Familjen Addamson, en familj som ingen annan”.

Inspirerade av Charles Addams serier om den mycket speciella och excentriska familjen Addams, som publicerades i tidningen The New Yorker från 1938 och senare adapterades till den ikoniska tv-serien från 60-talet, gör vi en föreställning fylld av knasiga karaktärer, läbbiga väsen och galna upptåg. Vem bestämmer vad som är ”rätt och riktigt”? Hur kan ALLA få plats i ett samhälle där normer och regler styr vad som funkar och inte? Och har vi plats för även den som inte riktigt passar in och är ”normal”?

För regi och manus står Enskedespelets konstnärliga ledare Johanna Huss. Övriga teamet presenteras inom kort.

Vill du vara med i detta sprakande teateräventyr?

Alla som vill, och är minst 7 år fyllda, är välkomna att vara med, oavsett tidigare erfarenhet! Vi kommer att informera löpande om vad det innebär att medverka och även om det kommer att innebära en hel del arbete för både dig som medverkar och för föräldrar (eller annan vuxen) till de medverkande barn och ungdomar (under 18 år), så kan vi garantera att din medverkan i ett Enskedespel kommer att bli ett fantastiskt och spännande äventyr som du har med dig för resten av livet!

Du kan välja själv hur mycket tid du kan och vill lägga ner och det kommer att finnas både stora och små roller att sätta tänderna i. Kanske vill du bara vara med i ett roligt sammanhang och träffa nya vänner eller varför inte medverka i ensemblen tillsammans med dina barn eller barnbarn?

Vi jobbar oftast med ”rollgrupper” i våra föreställningar där, framförallt barnen och ungdomarna, jobbar tillsammans med andra i samma ålder. För unga vuxna och vuxna har vi också mer ”individuella” uppgifter för den som önskar, allt handlar ju i slutändan om att vi ska kunna göra en bra och rolig föreställning som ger, både medverkande och publik, ett minne för livet!

Vi kommer att ha flera gemensamma workshops redan under december 2021 och sedan börja jobba mer intensivt under vårterminen 2022 med både större workshops och repetitioner i mindre grupper på vardagskvällar. Vi jobbar just nu med att ta fram ett schema för hela vårterminen där det både kommer att finnas teater/repetitionsgrupper som ses ”rullande” varje vecka och tider som vi har ett individuellt schema för beroende på vilken rollgrupp du kommer att tillhöra i föreställningen.

Nu är det dags för dig som vill vara med i vår brokiga ensemble att anmäla sig! Anmälan är INTE bindande på något sätt så du har möjlighet att känna efter om det här kan vara din grej eller inte men det är bra för oss att veta ungefär hur stort intresset är redan nu, så att vi kan planera på ett bra sätt. Du hittar en länk till anmälan längre ner på sidan.

 Spelavgift

Vi tar ut en ”spelavgift” för alla medverkande för att kunna täcka våra kostnader för lokalhyra, kostym, smink osv. Vad spelavgiften hamnar på för Familjen Addamson vet vi inte exakt ännu, allt beror på var vi får möjlighet att repetera och hur det går med de bidragsansökningar vi har på gång men det kommer att röra sig om ca 700-1200 kr. Alla medverkande behöver också vara medlemmar i föreningen som är icke vinstdrivande och drivs på ideell basis. Att vara medlem kostar 200 kr/år för vuxna och 100 kr för barn och unga under 18 år.

Grov planering för 2022:

Januari-mars:

Gemensamma workshops/storrepetitioner vissa söndagar samt repgrupper på kvällstid enligt rullande schema.

Anmälan till de olika arbetsgrupperna och eventuella träffar för dessa. De arbetsgrupper vi har i samband med föreställningarna är tex bygge/scenografi, smink/mask, kostym, information/marknadsföring, dokumentation, traktering/café och sponsring.

April-juni:

Gemensamma workshops/storrepetitioner vissa söndagar samt repgrupper på kvällstid enligt rullande schema fortsätter. Gemensamt genomdrag innan ”sommaruppehåll”. Arbetsgrupperna har möten och jobbar på med planering och förberedelser inför tältresningen och slutspurten med repetitionsarbetet i augusti.

Augusti:

Tältresning och bygge av scenografi, etablering i Margaretaparken och en massa repetitioner. Marknadsföringskampanjer, affischering, kostymtillverkning och smink lärs ut. Trakterings-/cafégruppen mobiliserar, gör pausförsäljningsscheman och samlar in bullar, fikabröd, kaffe, mm till både ensemblen och för att sälja till publiken. Vi behöver också hjälpas åt att vakta tältet från det att det är rest i Margaretaparken vilket vi alla hjälps åt med enligt ett ”vaktschema” som vi gemensamt täcker dygnet runt.

September:

Vi har premiär och spelar ca 18-20 föreställningar under fyra veckor. Publiken kommer förhoppningsvis att strömma till (vi brukar spela för ca 6000-7000 personer under en spelperiod) och vi njuter av vårt gemensamma arbete och har vansinnigt kul ihop! Vaktandet av tältet hjälps vi fortsatt åt med även under spelperioden och tar ner tältet och avvecklar spelplatsen i Margaretaparken tillsammans den 1 oktober.

 Arbetsgrupper

De olika arbetsgrupperna leds av professionella handledare som tex kostymör, scenograf, producent, maskör osv. Vi i det konstnärliga teamet har en symbolisk lön under den mest intensiva perioden av arbetet med uppsättningen men gör det här framför allt för att det är så förbannat kul och givande! Att få vara delaktig i den här typen av gemensamt skapande, att få se människor växa, nya vänskapsband knytas och ha möjlighet att göra det omöjliga möjligt är det som driver oss!

Vi jobbar med en gemensam process där ALLA medverkande, både på och bakom scenen, är ovärderliga och där det kollektiva, solidariteten och glädjen att göra någonting roligt och bra TILLSAMMANS är det viktigaste! Så kom och var med vet vi, du kommer inte att ångra dig!

 Anmälan

Anmäl dig till ensemblen HÄR så får du snart mer information om tider för workshops och en massa annat.

Information om föreställningen

addams3

Spelår: 2022