Nils Holgersson

2018 är det valår i Sverige och dessutom dags för ett nytt Enskedespel! Den här gången ger vi oss på Selma Lagerlöfs nationalromantiska epos från 1907 om Nils Holgersson och hans resa genom Sverige. I Enskedespelets version blir det en resa genom vårt Sverige idag med samhällssatir och mycket humor. Hur jävligt kan vår samtid egentligen bli och hur långt ska det behöva gå innan vi vaknar upp och börjar ta ansvar för vår omvärld och våra medmänniskor? Vilket Sverige skulle Nils få se om han reste på ryggen på en gås idag? Premiär den 19 maj i Margaretaparken.

Lite snabbfakta kring medverkan i spelet.

Ungefärlig tidsplan under våren:Januari-mars: repetitioner 1-2 dagar i veckan. Arbetsgrupperna har möten och planerar.

April: repetitioner minst 2 dagar i veckan. Tältresning den 14 april. Alla arbetsgrupperna aktiva. Scenografibygge, kostymtillverkning, tältvakteri mm.

Maj: repetitioner flera dagar i veckan och långa reppass under helgerna och röda dagar. 19 maj premiär. Spelas sedan 4-5 föreställningar/vecka.

Juni: sista föreställningen den 15 juni. Avveckling i parken 16-17 juni.Repschema görs vecka för vecka under de sista repetitionsveckorna. Innan dess så har de olika rollgrupperna någorlunda fasta repdagar varje vecka men det kan ibland variera från vecka till vecka men vi försöker att hålla det till samma dagar i så stor utsträckning som möjligt.

Lite övriga saker att ta med i er planering av våren:

Arbetsgrupper. Alla medverkande över 15 år ska vara med i en arbetsgrupp. För de som är under 16 år ska en förälder vara med i någon av arbetsgrupperna. De aktuella arbetsgrupperna är: bygge, kostym, traktering, information, dokumentation och mask. Till arbetsgrupperna anmäler ni er i januari, mer info kommer då.

Barnlag. Barn som går i åk 1-4 (ev åk 5) är med i barnlag och spelar varannan föreställning.

Barnansvar. Föräldrar till barn upp till åk 4 (ev åk 5) ska hjälpa till på plats som barnansvariga under de sista repveckorna och under spelperioden. Det finns scheman som alla får skriva upp sig på. Alla behöver ta ett par pass var.

Tältvakteri. Tältet ska bevakas dygnet runt i två månader och det hjälps vi tillsammans åt med. Alla måste ta ett par pass, det gäller även nätterna. Scehman finns även för detta att skriva upp sig på. De som inte själva skriver upp sig blir tvungna att ta de pass som blir ”över” på slutet.

Caféförsäljning. Att sälja fika till publiken i pauserna är en mycket viktig inkomstkälla för föreningen och en förutsättning för att vi ska kunna göra dessa återkommande storsatsningar. Därför behöver vi även hjälpas åt att baka och sälja fika på plats.

Spelavgift. Vi tar ut en spelavgift på 500 kr/person och alla medverkande måste också vara medlemmar i Enskedespelet.

Vi kommer att ha fler informationsmöten under våren då ni kan få svar på det mesta.

Information om föreställningen

teaser-image

Spelår: 2018