Nils Holgersson ensemblesida

2018 är det valår i Sverige och dessutom dags för ett nytt Enskedespel! Den här gången ger vi oss på Selma Lagerlöfs nationalromantiska epos från 1907 om Nils Holgersson och hans resa genom Sverige. I Enskedespelets version blir det en resa genom vårt Sverige idag med samhällssatir och mycket humor. Hur jävlig kan vår samtid egentligen bli och hur långt ska det behöva gå innan vi vaknar upp och börjar ta ansvar för vår omvärld och våra medmänniskor? Vilket Sverige skulle Nils få se om han reste på ryggen på en gås idag eller om 20 år? Premiär den 19 maj i Margaretaparken.

Nytt formulär att fylla i för alla som vill vara med i Nils Holgersson

Anmälningaformulär

Minnesanteckningar från infomötet den 25 januari.

Minnesanteckningar från informationsmötet

OBS! Inga rep förrän efter sprotlovet pga sjukdom. Men vecka 10 kör vi igång i full kareta!

Preliminära reptider från vecka 10: 

I musiksalen Enskede skola 

måndagen den 5 mars:
16.30-17.30 åk 1-2
17.30-18.30 åk 5-6

18.30 Informationsmöte samt uppstart för arbetsgrupperna 

måndagar: Från vecka 11
16.30-17.30 åk 1-2
17.30-19.00 åk 5-6
19.00-20.30 vuxna (från gymnasiet och uppåt)

tisdagar:
17.00-18.00 åk 3
18.00-19.00 åk 4
19.00-20.30 åk 7-9

onsdagar:
Tillkommer eventuellt i mars enligt schema.

I lilla gymnastiksalen Enskede skola

torsdagar:
18.00-19.30 från åk 6-vuxna

I tältet i Margaretaparken från vecka 17

Måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar, lördagar och söndagar enligt repschema, dvs alla repar inte alla dagar men helgerna är viktiga då vi har möjlighet till längre rep och genomdrag med ALLA medverkande.

Lite snabbfakta kring medverkan i spelet.

Ungefärlig tidsplan under våren:

Januari-mars: repetitioner 1-2 dagar i veckan, vissa veckor inga repetitioner alls. Arbetsgrupperna har möten och planerar.

April: repetitioner minst 2 dagar i veckan från och med tältresningen.

Tältresning den 14 april. Alla arbetsgrupperna aktiva. Scenografibygge, kostymtillverkning, tältvakteri mm.

Maj: repetitioner flera dagar i veckan och långa reppass under helgerna och röda dagar. 19 maj premiär. Spelas sedan 4-5 föreställningar/vecka.

Juni: sista föreställningen den 15 juni.

Avveckling i parken 16-17 juni.Repschema görs vecka för vecka under de sista repetitionsveckorna. Innan dess så har de olika rollgrupperna någorlunda fasta repdagar varje vecka men det kan ibland variera från vecka till vecka men vi försöker att hålla det till samma dagar i så stor utsträckning som möjligt.

Lite övriga saker att ta med i er planering av våren:

Arbetsgrupper. Alla medverkande över 15 år ska vara med i en arbetsgrupp. För de som är under 16 år ska en förälder vara med i någon av arbetsgrupperna. De aktuella arbetsgrupperna är: bygge, kostym, traktering, information, dokumentation och mask. Till arbetsgrupperna anmäler ni er i januari, mer info kommer då.

Barnlag. Barn som går i åk 1-4 (ev åk 5) är med i barnlag och spelar varannan föreställning.

Barnansvar. Föräldrar till barn upp till åk 4 (ev åk 5) ska hjälpa till på plats som barnansvariga under de sista repveckorna och under spelperioden. Det finns scheman som alla får skriva upp sig på. Alla behöver ta ett par pass var.

Tältvakteri. Tältet ska bevakas dygnet runt i två månader och det hjälps vi tillsammans åt med. Alla måste ta ett par pass, det gäller även nätterna. Scehman finns även för detta att skriva upp sig på. De som inte själva skriver upp sig blir tvungna att ta de pass som blir ”över” på slutet.

Caféförsäljning. Att sälja fika till publiken i pauserna är en mycket viktig inkomstkälla för föreningen och en förutsättning för att vi ska kunna göra dessa återkommande storsatsningar. Därför behöver vi även hjälpas åt att baka och sälja fika på plats.

Spelavgift. Vi tar ut en spelavgift på 500 kr/person och alla medverkande måste också vara medlemmar i Enskedespelet.

Vi kommer att ha fler informationsmöten under våren då ni kan få svar på det mesta.

Information om föreställningen

Nils Holgersson blir 2018 års enskedespel.

Spelår: 2018

Personer på och bakom scenen