Teatergrupper

photo_kaninerEnskedespelets teatergrupper för barn, ungdomar och vuxna är en mycket viktig del av föreningens verksamhet. Teatergrupperna arbetar åldersindelat och strävar efter att ge deltagarna modet och tryggheten att uttrycka sig både enskilt, i grupp och på teaterscenen.

I Enskedespelets teatergrupper får deltagarna chansen att i mer eller mindre styrda improvisationer leka, flamsa och hitta på, men också nå grundläggande kunskap/insikt i dramatiskt gestaltande genom arbete med kropp och röst. Olika terminer arbetar vi med olika mål, vissa terminer har vi arbetat med projekt som har spelats för publik, andra har vi haft gemensam avslutning med små uppspel och andra terminer fokuserar vi mer på att ha roligt i våra grupper.

Då vi gör stora spel, är alla barn och ungdomar naturligtvis en självklar del i spelet med allt vad det innebär. De stora Enskedespelsuppsättningarna kräver även en del engagemang från föräldrar, men är ett minne för livet för alla medverkande som man bara inte får missa!

Alla teatergruppsdeltagare måste också vara medlemmar i Enskedespelet, 100 kr för barn och 200 kr för vuxna. Medlemsavgiften betalas i samband med terminsavgiften om du inte redan är medlem sedan tidigare. Klicka på länken ovan så hittar du mer information angående medlemsskap.  

Våren 2023

Efter att ha varit ”hemlösa” under hela hösten 2022 har vi nu fått möjlighet att hyra källarlokalen i Triangelkyrkan, G:a Enskede (Stockholmsvägen 18).

Vårens grupper kommer att arbeta med att ta fram en föreställning där alla teatergruppsdeltagare medverkar. Det kommer att finnas möjlighet att ”prova på” att vara med i vår verksamhet under februari och mars, innan en bestämmer sig för att vara med i föreställningen eller inte. (Avgiften kan eventuellt regleras om du väljer att ”hoppa av” efter de första veckorna.) Från början av april kommer arbetet att intensifieras för de som väljer att medverka och blir sen mer och mer fokuserat på den kommande föreställningen som vi planerar att spela i slutet av maj och början av juni. Vi kommer inte att göra något tältspel under våren 2023 utan satsar på ett stort tältspel 2024 i stället (allt pga pandemins efterverkningar och att så många nya tillkommit i vår verksamhet). Under den senare delen av april och framåt kommer vi att behöva repetera även andra tider och dagar utöver de ordinarie teatergruppstiderna, bara så att ni är beredda på det.

Vårens föreställning kommer att spelas på en befintlig scenlokal i söderort men vi vet ännu inte exakt var då vi fortfarande förhandlar om hyra och sånt, mer info kommer så fort vi vet mer. Alla medverkande (och/eller en förälder eller annan vuxen för barn under 15 år), kommer att behöva hjälpa till i någon av de olika arbetsgrupper vi har för att ta fram kostymer, scenografi, marknadsföring, smink och annat.

Vi kommer inom kort att kalla till ett informationsmöte för alla som anmäler sig där vi berättar mer om planering, tider, arbetsgrupper och annat. Det kommer att bli kul, spännande men också kräva ett visst engagemang från både deltagare och föräldrar.

Anmäl dig via länken HÄR senast den 4 februari.

Grupper VT 2023:

Måndagar

17-18 åk 1-2

18-19.30 åk 3-4

Tisdagar

17.30-19.00 åk 7-9

19.00-20.30 gymnasiet-vuxna

Torsdagar

17-18 åk 1-2

18-19.30 åk 5-6

19.30-21.00 Repgruppen åk 7-vuxna (för dom som vill ha större uppgifter i föreställningen) Start vecka 10.

 

Enskedespelet har en policy och handlingsplan vid eventuella trakasserier och övergrepp.