En julsaga

Julsagan återupptas i december 2019 och spelas då på Teater Reflex i Kärrtorp. Mer info kommer inom kort!

2018 års Enskedespel var Charles Dickens En julsaga. Dickens historier passar Enskedespelet perfekt med sina många karaktärer, tydliga budskap och lite burleska sväng och den här gången ställde vi till med jul i Margaretaparken.

Med nyskriven musik, galna kostymer och en 120 personer stark ensemble mellan 7 och 70 år bjöd vi på ett spännande och svängigt vinteräventyr i sensommarskrud.
Det handlade om jämlikhet, livsval, själviskhet och hur svårt det kan vara att våga sträcka ut en hjälpande hand till någon annan. Det var roligt, spännande och en liten smula läskigt då vi fick följa med mister Scrooge på hans resa genom dåtid, nutid och framtid och träffa allt från vålnader, andar och ett gäng levande julgranspynt till den enorma familjen Cratchit, skrupelfria affärsmän och julfirande stadsbor.

Så vi välkomnade publiken in i vårt cirkustält och väckte julkänslorna till liv redan i september! Enskedespelet gjorde återigen det omöjliga möjligt och bjöd på musikteater i storbildsformat. Proffs och amatörer möttes i ett unikt projekt där alla var välkomna, alla fick ta plats och fick vara med och påverka.

För regi, dramatisering, musik, kostym, scenografi och ljus stod Enskedespelets konstnärliga team som tidigare bland annat gjort Enskedespelets succéuppsättningar av Oliver Twist och Alice i Underlandet.

 

Rekommenderas från 6 år. Det är LITE läskigt, bara så att ni vet…

Varmt välkomna till Margaretaparken!

Föreställningen genomfördes i samarbete med ABF och med stöd av Stockholms Stads kulturförvaltning och Stockholms läns landsting.

Pressklipp

Bilder

Bilderna nedan är beskurna och förminskade, klicka på en bild för att visa den i originalstorlek. Observera att flera av bilderna kan vara pressbilder med mycket hög upplösning vilket kan innebära att det tar lång tid för dem att laddas in i webbläsaren.

Information om föreställningen

affisch4

Spelår: 2018/2019

Personer på och bakom scenen