Lilla Dorrit

Lilla Dorrit är en fri dramatisering av Dickens bok med samma namn. Manus skrevs av Annika Thor och Susanne Markos. Handlingen utspelar sig år 1826. Arthur Clennam, som spelades av Lennart R Svensson, kom hem till sin känslokalla mor i London, efter 20 år i Kina. Bland alla de Dickenskaraktärer som pjäsen kryllar av, träffar han Lilla Dorrit, som spelades av Heléne Sjöholm, vars sång gav en särskild dimension åt föreställningen. Lilla Dorrit tvingas leva i gäldstugan på grund av sin fars skulder. Det är ett myller av öden som flätats ihop till en stark gobeläng av liv. Föreställningen innehöll både komedi och tragedi, dans, sång, kör och pantomim – ett psykologiskt drama med stark samtidskänsla och socialt patos.

Ungefär 130 personer, barn, ungdomar och vuxna, stod på scenen liksom en stor kör. Dessa deltog som vanligt i arbetsgrupper tillsammans med alla dem som enbart arbetade ’bakom scenen’. Totalt engagerades ca 200 personer. Detta år fick vi ett välkommet och generöst stöd av konstnärer i Enskede med omnejd vilka skänkte många fina alster till vårt konst- och hantverkslotteri. Sammantaget gav vi 10 föreställningar i tältet i Margaretaparken under försommaren 1991.

Bilder

Bilderna nedan är beskurna och förminskade, klicka på en bild för att visa den i originalstorlek. Observera att flera av bilderna kan vara pressbilder med mycket hög upplösning vilket kan innebära att det tar lång tid för dem att laddas in i webbläsaren.

Information om föreställningen

Spelår: 1991

Personer på och bakom scenen