Romeo och Juliet

Våren 1994 satte Enskedespelet upp William Shakespeares gamla kärleksdrama Romeo och Juliet i Göran O Erikssons översättning på Årsta Teater. Drygt 100 ungdomar och närmare 30 vuxna medverkade. 20 av ungdomarna tillhörde Enskedespelets egen kulturskola, Avart, för arbetslösa ungdomar mellan 18 och 25 år. Även elever från Danshögskolans tredje årskurs medverkade genom att göra sin praktikperiod på teatern.

Det var mycket musik och dans, härlig fridans och häftig flamenco. Och mycket humor trots den grymma handlingen, där samhället sviker sina unga och ungdomarnas kämpar för att överleva i en vuxenvärld som de inte känner sig hemma i. Det var blod, svett och tårar både i föreställningen och i arbetet runt omkring. Aldrig hade det varit så svårt för Enskedespelet att få ekonomiska bidrag till en uppsättning.

Det blev finfina recensioner. Bland annat skrev Lars Ring i Svenska Dagbladet under rubriken ”Ett kraftfullt teateräventyr”: .”Det helgjutna teatrala uttrycket, skulpturala masseffekter och musiken som blandar vemodiglättpop med schlagersötma – allt tillsammans taget blir teater som imponerar och roar.”

Bilder

Bilderna nedan är beskurna och förminskade, klicka på en bild för att visa den i originalstorlek. Observera att flera av bilderna kan vara pressbilder med mycket hög upplösning vilket kan innebära att det tar lång tid för dem att laddas in i webbläsaren.

Information om föreställningen

Spelår: 1994

Personer på och bakom scenen