HÄXTÄVLINGEN

Premiär 7 sept kl 16

Regi & dramatisering Johanna Huss 

efter en bok av Eva Ibbotson

Enskedespelet är tillbaka –  med ett nytt storslaget tältspel i Margaretaparken. Den 7 september 2024 är det premiär för Häxtävlingen, vår iscensättning av Eva Ibbotsons fantastiska och helt galna bok från 1979. Det blir roligt, knasigt och en teaterupplevelse utöver det vanliga!

Med nyskriven musik, spektakulär kostym, en 130 personer stark ensemble på 7 till 70 år och med cirkustältets och parkens unika atmosfär – bjuder vi på en hisnande, lite läskig men främst sprudlande kul föreställning. 

Utanför pågår sensommarkvällen i lummiga Margaretaparken men innanför tältduken befinner vi oss vid ett gods på den engelska landsbygden. Mästertrollkarlen Arriman har tröttnat på jobbet som bygdens läskigaste. Att hitta en hustru kanske löser hans problem? Häxtävlingen utlyses. För den som vinner trollkarlens hand måste vara en häxa, och det måste vara traktens mest fasansfulla!
Men en oväntad tävlande dyker upp … 

Kanske driver årets Enskedespel med vår tids vurm för hitta-den-rätta-såpor, kanske sätter vi fingret på hur även maktlystna tyranner innerst inne bara längtar efter kärlek, kanske kastar berättelsen ljus på den vansinniga ljuvlighetstävling som ständigt pågår bland framför allt tjejer. Eller … eller så kanske vi rätt och slätt bjuder på en hejdundrande underhållande historia. En afton av knas, ett spralligt musikaliskt teateräventyr, i kamp mot ensamhet och konsumism och skärmar och skit, en stunds intensivt här-och-nu. Tillsammans. 

Enskedespelet gör återigen det omöjliga möjligt och bjuder på tältteater i storbildsformat. Proffs och amatörer möts i ett unikt projekt där alla är välkomna, alla får ta plats och får vara med och påverka.

För regi, dramatisering, musik, kostym, scenografi och ljus står Enskedespelets konstnärliga team som tidigare bland annat gjort Enskedespelets succéuppsättningar av En Julsaga, Oliver Twist och Alice i Underlandet.

Rekommenderas från 6 år. Det blir lite läskigt ibland, så att ni vet…

Varmt välkomna till Margaretaparken 7 september – 5 oktober 2024!

Barnlag 1 spelar i följande föreställningar: 7 sept, 11 sept, 14 sept, 16 sept, 21 sept, 23 sept, 28 sept, 30 sept och 4 okt

Barnlag 2 spelar i följande föreställningar: 8 sept, 23 sept, 15 sept, 20 sept, 22 sept, 27 sept, 29 sept, 2 okt och 5 okt

Genomförs med stöd av Stockholms Stad, Region Stockholm i samarbete med ABF Stockholm.
Vi tackar också Globen Shopping för samarbete.

Speldatum & biljetter

Datum Tid Biljetttillgång
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter
Köp biljetter

Information om föreställningen

Spelår: 2024

Personer på och bakom scenen