Teatergrupper

photo_kaninerAnmälningslänk till teatergrupperna. OBS! Om du vill vara med i årets föreställning måste du OCKSÅ anmäla dig till ensemblen.

Enskedespelets teatergrupper för barn, ungdomar och vuxna är en mycket viktig del av föreningens verksamhet. Teatergrupperna arbetar åldersindelat och strävar efter att ge deltagarna modet och tryggheten att uttrycka sig både enskilt, i grupp och på teaterscenen.

I Enskedespelets teatergrupper får deltagarna chansen att i mer eller mindre styrda improvisationer leka, flamsa och hitta på, men också nå grundläggande kunskap/insikt i dramatiskt gestaltande genom arbete med kropp och röst. Olika terminer arbetar vi med olika mål, vissa terminer har vi arbetat med projekt som har spelats för publik, andra har vi haft gemensam avslutning med små uppspel och andra terminer fokuserar vi mer på att ha roligt i våra grupper.

Då vi gör stora spel, är alla barn och ungdomar naturligtvis en självklar del i spelet med allt vad det innebär. De stora Enskedespelsuppsättningarna kräver även en del engagemang från föräldrar, men är ett minne för livet för alla medverkande som man bara inte får missa!

Alla teatergruppsdeltagare måste också vara medlemmar i Enskedespelet, 100 kr för barn och 200 kr för vuxna. Medlemsavgiften betalas i samband med terminsavgiften om du inte redan är medlem sedan tidigare. Klicka på länken ovan så hittar du mer information angående medlemsskap.  

Våren 2024

Under våren 2024 kommer grupperna att arbeta med fokus på den föreställning som vi ska göra i augusti/september. Det blir en stor föreställning som kommer att spelas i vårt fina cirkustält i Margaretaparken, G:a Enskede.

Grupperna kommer att hålla till i Triangelkyrkans källarlokal, G:a Enskede (Stockholmsvägen 18).

Vårens grupper startar vecka 7 och är öppna för nya deltagare men du som har varit med tidigare har ”förtur” om det skulle bli fullt. Terminen kommer att vara uppdelad i två delar kan en säga. Innan påsklovet jobbar vi enligt schemat nedan men under april, maj och början av juni. kommer vi att ha ett skräddarsytt repschema där tiderna kan variera från vecka till vecka. För barn i åk 1-6 försöker vi dock hålla oss till samma dagar som ”teaterpassen” legat på varje vecka.

För dig som vill ha större uppgifter i föreställningen kan det bli repetioner flera dagar i veckan. Alla som är med i ensemblen kommer dessutom att ha workshops vissa söndagar under vårterminen.

Är du osäker på om våra grupper är något för dig och vill gå en ”provgång” så ska du INTE anmäla dig via formuläret utan istället mejla oss så ser vi hur vi kan lösa det.

Anmäl dig till våra grupper via länken HÄR!

Om du har problem med registreringen så kan det bero på att du sedan tidigare har registrerat en annan mejladress tidigare eller liknande. Du kan själv skapa ett medlemskonto (om du varit medlem tidigare vill säga) och på så sätt ändra dina uppgifter. Medlemskontot skapar du här!

Grupper VT 2024

Måndagar

17.30-18.30 åk 1-2

18.30-20.00 åk 3-5

Tisdagar (OBS! Tisdagsgrupperna håller till i Nya Rågsveds Folkets Hus)

17.30-19.00 åk 7-åk 1 gymnasiet

19.00-20.30 åk 2 gymnasiet-vuxna

Torsdagar

17.00-18.00 åk 3-4

18.00-19.30 åk 5-6

Enskedespelet har en policy och handlingsplan vid eventuella trakasserier och övergrepp.