Anteckningar från infomötet om vårens spel

Enskedespelet planerar att sätta upp ett nytt spel i vårt tält i Margaretaparken våren 2020. Temat för föreställningen blir miljö och klimatfrågan, och det blir som vanligt en maxad familjeföreställning med höga ambitioner. Repetitionsstart blir den 12e januari, och det kommer hållas flera informationsmöten under våren för ensemble och föräldrar. Tältresning i mitten av april, premiär runt 16e maj. Därefter 18-20 föreställningar fram till 12e juni, och sedan avetableringshelg 13-14e.

Alla som är mellan 7-100 år får vara med. Anmälan sker via formuläret här! Vi har ett maxtak på hur många vi kan vara på 130 personer, och skulle det vara så att det blir en extrem anstormning av intresserade kan vi behöva prioritera de som varit med innan. Men särskilt i ett tidigt skede har det aldrig varit ett problem för nya att komma med.

Tidsplanen i vår är att repetitionerna startar med storrep 12e januari. Runt början av februari startar vi repetera åldersindelat, och alla kommer repa 1 kväll/vecka + några söndagar. Från slutet av mars blir repetitionerna lite fler, särskilt för ungdomar och vuxna när vi börjar repetera mer färdiga scener. Tältresning i parken sker en helg i mitten av april. Då behövs alla i parken för att hjälpa till. Efter det blir perioden fram till premiär intensiv, med mycket repetitioner, bygge, kostymtillverkning med mera. Premiär runt 16e maj, och därefter spelar vi 18-20 föreställningar till den 12e juni. Helgen 13-14e är det avetablering i parken, och vi behöver alla vara med och riva tält, städa bodar och återställa parken.

Alla medverkande över 15 år, samt minst en vuxen i varje familj som har barn med ska vara med i en arbetsgrupp. Att vara med i Enskedespelet kräver mycket jobb och tid, och engagerar hela familjen. Arbetsgrupperna är för Kostym, Mask, Bygg/Scenografi, Information och dokumentation, Cafégrupp, Sponsgrupp. I huvudsak ligger arbetsgruppernas jobb från och med tältresningen. Det finns både stora och små uppgifter i varje grupp som behöver lösas, och man måste inte besitta någon särskild kompetens för att kunna hjälpa till.

En del uppgifter behöver alla hjälpas åt med, det gäller tältresningshelgen, avetableringshelgen, tältvakt och cafébemanning. Tältvakt behövs dygnet runt, och därför behöver varje familj ta mist ett nattpass och ett par-tre dagpass under tiden tältet står i parken. Kolla gärna med era nära och kära pensionärer/studenter/daglediga om de kan tänka sig att hjälpa med detta i vår. Alla som har barn upp till åk 6 kommer skriva upp sig några föreställningar där de är med som Barnansvariga, och ser till att alla har det bra, har på sig det de ska och kommer till rätt entré. Föräldrar och andra närstående bemannar också caféet under föreställningskvällarna, och det brukar bli någon/ett par sådana kvällar som man behövs till.

De yngsta barnen spelar varannan föreställning i barnlag. Det gäller åk 1-3, ev. åk 4. Det kommer även finnas plats för vuxna som inte kan vara med alla föreställningar men som gärna vill vara med.

Det är mycket jobb, men bli inte avskräckta! Att vara med i Enskedespelets föreställningar är en magisk upplevelse. Passa på att gå med i ensemblen om du har barn med, dra med dig farmor, grannen. I Enskedespelet får alla plats, alla behövs, alla får växa med uppgiften, får nya vänner och vara med om att skapa någonting stort. Kom och prova på, det är helt okej att hoppa av om man bara gör det i tid.

Anmälningsformulär finns här. Läs våra nyhetsbrev. Gilla oss på Facebook, gå med i ensemblegruppen där, följ vårt instagramkonto @enskedespelet. Håll koll på våra kanaler, samt på Ensemblesidan på vår hemsida, så att du alltid är uppdaterad om repetitionstider och annat viktigt.

Så vill du alltså vara med? Anmäl dig HÄR senast den 10 januari.

Läs mer om spelet 2020 HÄR.